Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твД-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница - София

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твД-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница - София
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Един вирус няма за цел да убива приемника си

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър 7/8 тв

Д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница - София гостува във вечерното шоу на Слави Трифонов по телевизия 7/8 по тематиката за ковид: 

" В началото първите пациенти бяха прибиращи се от чужбина и част от тях внасяха тази зараза в страната. Това бяха първите приети в болница пациенти. Виждахме сюжетите от Ухан и тогава видяхме първите тежки случаи - с много високи температури, промени, убийствено тежки кашлици, бяха в тежко положение.

Но сега, в който ние изписахме първите няколко, се обърнах към началника на нашето поделение. Казах: тежко е, само че мисля, че ние ще победим. Случи се това, което се случва с всеки нов вариант - грип, морбили или всяка респираторна вирусна зараза. Въпрос на време е тази зараза да обиколи планетата и тя към този момент обиколи. Бягаме от неизбежното. 

Инфекцията в никакъв случай няма да се приспособява към нашия организъм. Тя е зародила от животните. Намерила е нас като правоприемник, с цел да се усеща удобно в нашия организъм, от началото до в този момент става напасване с над 1300 разновидности. Над 99% са синонимни разновидности. Те нямат отношение нито към инфекциозност, нито към клиника. 

Отслабено е в този момент като тежест и протичане по отношение на началото на годината. В началото един човек можеше да болести трима, в този момент към този момент може към 5-6. 

Вирусът към този момент разпознава индивида като гостоприемник, само че няма за цел да убие носителя, тъй като по този начин инфекцията поставя завършек на личната си репродуктивност. Най-добре би било да се предава, само че да няма изява. Той към този момент губи силата си, само че се популяризира по-мощно. Но нашият организъм в никакъв случай не се е срещал с подобен вид.

Ние сме нужни на тези причинители да извървят своя цикъл, те не са дейни отвън човешката клетка. Ние се срещаме всекидневно с представители на най-малко 10 вирусни фамилии дневно. Този е чисто нов вирус. С течение на времето тази акомодация го трансформира в нищо по-различно от сезонните, само че по кое време ще настъпи този интервал, няма по какъв начин да сме сигурни.

Отговорът на въпроса за какво светът е по този начин надъхан, не е единствено медицински. Тези решения към този момент са факт и ние сме задължени да ги съблюдаваме. Замисълът на маските е да предпазят отсрещния, не нас ", заключи гостът в студиото. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР